COOL KÖNYVESBOLTOK A VILÁGBÓL

Kuckózz be egy új könyvvel vagy csípj el egy felolvasást vagy akár egy koncertet a világ bármely elbűvölő és meghökkentő könyvesboltjában Mexikóvárostól Melbournig.

A szóbeszéd szerint J.K. Rowling a Livraria Lello könyvesbolt bűvkörébe került a Harry Potter írása során, mialatt angolt tanított Portugáliában. Könnyen megérthető, hogy miként hatott rá a Lello egy múzsa erejével:
a könyvesbolt színes üveggel fedett átriuma valóságos reflektorfénybe állítja a mélyvörösbe öltöztetett lépcsőjét, a látványtól szinte földbe gyökerezik az ember lába.
A Livraria Lello csak egyike azoknak a sajátságos könyvesboltoknak, amelyek száma jelenleg egyre gyarapszik szerte a világon, szembehaladva a könypiac értékesítési trendjeivel.
Az utazók számára ezek a boltok többet jelentenek gondosan összeállított kínálatuknál, a számtalan szép megoldással furcsa karaktert és a hely történelemének egyfajta elegyét kínálják plusz élményként a látogatóknak. Mindezenfelül közösségi műhelyként is funkcionálnak, ahol megérinthet minket a kreativitás szelleme.

read more…

Kategória:


NEWS