MICSODA IDŐK – A SZELFIBOT EVOLÚCIÓJA

Csak a fórcola mentette meg a hajó gazdáját, amikor sok-sok évvel ezelőtt kisebbfajta sokkot kapott a hirtelen lecsapó fényképezőgépek kereszttüzében. Mire visszanyerte hangját és folytatták útjukat a mederben a gondola és az egyéb dolgok, már seregélycsapat módjára el is tűnt a látomás.

Jónéhányszor esett le és igazítottuk vissza állkapcsunkat eredeti helyzetébe, elképedve a fokozott vizuális ingerrel / fotózási vággyal megáldott a’la japán turista módjára űzött képalkotási tevékenység kapcsán. És azután, ahogy az már nem először fordul elő az emberiség története során, fordult a kocka: megváltoztak kommunikációs szokásaink és igényeink a vizualitás terén, és mi szépen átestünk a ló túlodalára.

Nemcsak a Z, hanem az X, Y generációk

számára is egyre fontosabb szerepet tölt be a technológia, zsebünkben tartjuk a világot és megosztjuk a feszítő élményt a másodperc töredéke alatt. Számtalan fürdőszoba alaprajzát megismerhettük -benne legalább 1 db radiátorral- az elmúlt évek során a social media által kínált publikációs lehetőségeknek köszönhetően. Tágul a világ, megváltoztak utazási szokásaink is, folyamatosan kattannak és kattannak a lövések a világ bármely szegletében, utcáján, kávézójában, titkos kis zugában, de még a magaslatokon és a tenger mélyén is szelfibotos csapatok  állítják meg a pillanatot barátaik, anyu, apu örömére. Vagy mégsem. Eljött szép lassan annak is az ideje, hogy ignoráljunk. Megtelt a (fénykép)keret.

a folytatást magazinunkban, itt olvashatod

Kategória:


NEWS